13 ŞUBAT 2019 MODERN DİLLER BİRİMİ MUAFİYET SINAV GÖREVLERİ

Sevgili arkadaşlarım,

Modern Diller Birimi’nin Bahar Dönemi Muafiyet  sınavları 13 Şubat 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Bu sınavlarda Modern Diller Birimi’nin yanı sıra Hazırlık Birimleri ve diğer bölümlerden de öğretim elemanları görev alacaktır. Sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesini rica ediyoruz.

13 Şubat 2019 günü, sınavlar 3 oturum olarak düzenlenecektir. Sabah oturumu saat 10.00-11.50 arasında yürütülecektir.  Bu oturumun paketlerini saat 09.30’dan itibaren ilgili öğretim elemanlarından imza karşılığı almanız gerekmektedir. Sınıf düzeninin sağlanması için en geç 10.00’da sınıfta olmanız önemlidir.  Paketlerinizi alacağınız öğretim elemanlarının isimleri ve ofisleri sınav sabahı kapılara asılmış olan duyurularda belirtilecektir.

Öğleden sonra ise 13:00-14:10 ve 14:30-15:40 saatleri arasında iki ayrı oturum düzenlenmiştir. Yine bu oturumlar için sınav saatinden  yarım saat öncesinde sınav paketlerinizi almanızı ve sınıf düzeni  için vaktinde sınav salonunda olmanızı  rica ediyoruz.

Uygulamada ortak bir tutum benimseyebilmek adına aşağıdaki konulara da dikkatinizi çekmek istiyoruz.

• Sınav salonlarına giderken yanınızda  tahta kalemi, silgi, tükenmez ve kurşun kalem götürmeyi ihmal etmeyiniz.

·Sınavdan önce öğrencilerin cep telefonlarını kapattırıp toplayınız.

•Kimlik kontrollerine dikkat ediniz. Resmi ve resimli bir kimliği yanında olmayan öğrenciler için kat sorumluları ile iletişime geçiniz.

·Sınav salonunda, öğrencileri sınav düzeninde oturtunuz.

•Yoklama kağıdına öğrenci imzalarını tükenmez kalemle attırınız.

•Sınav paketleri içinde bulunan yönergeleri dikkatlice okuyup uygulayınız.

•Çok acil durumlar dışında sınıf ve amfilerden ayrılmayınız. Sınav esnasında cep telefonu, tablet veya bilgisayarla ilgilenmek veya başka işlerle uğraşmak, maalesef kopya olaylarını artırmakta veya diğer gözetmen arkadaşımızın yükünü iki kat artırmaktadır. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz.

•Sınavda tuvalet ve benzeri hiçbir mazeretle öğrenciyi  dışarı çıkarmayınız.

•Optik okumalarda sıkıntı çıkmaması için, optikleri doldururken öğrencilere yardımcı olup sınav sonrasında da mutlaka gerekli bölümlerin doldurulduğundan emin olunuz.

•Sınav kağıdının üzerinde Date/tarih kısmını doldurtunuz.

Her oturuma gelen öğrenci sayısını, yoklama formunun ve paket kapağının üzerine yazınız.

• Teslimat esnasında karışıklık yaşanmasını engellemek adına sınav bittiğinde paketlerdeki dolu ve boş kitapçık ve optikleri birbirinden ayırınız.

•Yoklama formlarına mutlaka imzanızı atınız (tüm gözetmenler için geçerlidir).

Sınavların uygulanmasında göstereceğiniz hassasiyet ve sağduyu için şimdiden teşekkür ederim.

Aylin Kılıç

Modern Diller Birimi Başkanı