MEB Yabancı Dil Projesi

MEB YLSY PROGRAMI

Amacı

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin yurt dışındaki üniversiteler tarafından istenen yeterli yabancı dil puanlarını almalarını sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında yabancı dil eğitimi verilmektedir.

Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu YLSY Yurt içi Dil Kursunun amacı, kursiyerlerin akademik çalışmalarını başarı ile yürütebilmeleri için gerekli dil becerilerini geliştirmeleri ve kendileri için belirlenmiş (başvuru ve tercih kılavuzunda yer alan) dil ölçütlerini yerine getirmelerini sağlamak için 12 aya kadar yabancı dil öğrenimi sağlamaktır.

MEB YLSY Dil Eğitimi

YLSY Dil Eğitimi Beytepe Kampüsü’nde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulunda verilmektedir. Dersler dil öğrenimine uygun fiziksel şartlara sahip sınıflarda veya bilgisayar laboratuarlarında yapılmaktadır. Hacettepe Üniversitesi dil eğitimi alacak kursiyere personel servisleriyle kampüse ulaşım imkânı, yemekhane ve kütüphane gibi faydalanabilecekleri üniversite olanakları sağlamaktadır.  Kursiyerlere eğitime başladıkları ilk haftada bilgilendirme ve oryantasyon eğitimi düzenlenip, kampus tanıtımı yapılmaktadır. Bu toplantılarda programın hedef ve içerikleri, kullanılacak ders materyalleri, sınavlar ve benzeri konularda kursiyerler bilgilendirilmektedir. Yüksekokulumuzda bulunan dil labaratuvarında TOEFL sınavına hazırlanan kursiyerlerin deneme sınavları yapmaları sağlanmaktadır.

Seviye tespit sınavı sonuçları, Avrupa Birliği Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesine (Common European Framework of Reference for Languages - CEFR) göre değerlendirilir ve kursiyerler kendilerine uygun düzeye yerleştirilir. 12 aylık süreç içinde 3 dönem eğitim verilir. Her 4 aylık dönemde, sekiz haftadan oluşan iki çeyrek bulunmaktadır. Öğrenciler modüler bir yapı içinde uluslararası IELTS ve TOEFL dil sınavlarına hazırlanırlar. Eğitim materyalleri ve kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü V. YLSY Çalıştayındaki Program Geliştirme Raporunda belirlenen kitap havuzundan seçilmektedir. Her çeyrekte bir quiz, bir izleme testi ve bir tane de düzey bitirme sınavı uygulanır. Ayrıca deneme sınavlarıyla kursiyerlerimizin IELTS ve TOEFL sınavlarına daha etkin bir şekilde hazırlanmaları sağlanır. Kursiyerlerimize sunulan dil eğitimi süreleri anadili İngilizce olan öğretim elemanlarıyla konuşma kulüpleri ile desteklenmektedir.

MEB YLSY Dil Eğitimi programını tamamlayan öğrencilere Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından İngilizce ve Türkçe olarak sertifika verilir.

Etkinlikler

Seminer  "Yurtdışında Eğitim Değişim Adaptasyon /Stres Yönetimi ve Teknikleri"   AFİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

SEMINAR FOR MEB GRANTEES   AFİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

TOEFL SEMINAR AFİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

17 Şubat 2016 tarihinde saat 11:30'da  "İngiltere'de Eğitim" konulu seminer düzenlenmiştir. Seminer George Alexandar Hill  tarafından verilmiş olup  Yüksekokulumuz içinde bulunan Yabancı Dil Uygulama Salonunda gerçekleştirilmiştir. AFİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Native Speaker hocalarımızla konuşma kulüpleri 05.02.2016 tarihinde başlıyor!

Burslu Statüde Öğrenim Görmek Üzere 1416 Sayılı Kanuna Göre Yurt Dışına Gönderilecek  Yurt İçi Yabancı Dil Öğrenimlerini  Planlama Toplantısı 05 Aralık 2015 Cumartesi Günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü  Beyaz Ev'de Gerçekleştirilmiştir.

2015 YLSY Yabancı Dil Çalıştayı Antalya'da Gerçekleştirildi.