HAZIRLIK ATLAMA KURS DUYURUSU (KAYIT SÜRECİ 16 AĞUSTOS 2019 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR)

Hacettepe Üniversitesi

İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı Kursu Duyurusu

2019 LYS sonuçlarına göre İngilizce hazırlık eğitimi öngören lisans programlarına yerleştirilen öğrenciler için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 19 Ağustos - 6 Eylül 2019 tarihleri arasında İngilizce Muafiyet Sınavı Hazırlık Kursu düzenlenecektir. Kurs, Avrupa Dil Ölçütleri Çerçevesi (ADÖÇ)’ne göre en az B1 düzeyinde yabancı dil bilgisine sahip olan öğrencilere yönelik kısa süreli ve yoğun bir eğitim vermek amacıyla tasarlanmıştır.

Kursla ilgili bilgiler:

• Kurs, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır.
  • Kurs süresi 15 gündür. Kurs, 19 Ağustos 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 6 Eylül 2019 Cuma günü sona erecektir. Cumartesi ve Pazar günleri eğitim verilmemektedir.
  • Kurs süresince, 09:00 – 12:10 ve 13:00 – 16:10 saatleri arasında, günde 8 ders saati olmak üzere toplamda 120 saatlik bir yabancı dil eğitimi verilecektir.
  • Kurs ücreti 2.400,00 TL’dir.
  • Kursta kullanılacak tüm basılı kaynaklar Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ücretsiz sağlanacaktır.
  • Hacettepe Üniversitesi dışındaki üniversitelere yerleştirilen ve daha önceki dönemlerde hazırlık sınıfında başarısız olmuş olan öğrenciler de yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla kursa katılabilirler.
  • Kursa Ankara dışından katılan adaylar kurs süresince barınma ve beslenme konusunda Üniversite olanaklarından yararlanabilirler. Bu konuda Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan ayrıntılı bilgi alınabilir //www.sksdb.hacettepe.edu.tr .
  • Kursa kayıt yaptıran ancak kurs başladıktan sonra derslerin düzeyinin ve hızının kendilerine uygun olmadığını düşünen öğrenciler, kursun başladığı 19 Ağustos 2019 tarihinden itibaren ilk 2 gün içerisinde kursa devam etmekten vazgeçip ücret iadesi talep edebilirler. Bu talep için başvuru Yabancı Diller Yüksekokulu, Kurslar Koordinatörlüğü Bürosuna en geç 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 16:30’a kadar yapılmalıdır.

Başvuru bilgileri:

Kursa katılmak isteyen adayların;

• Ön kayıt için:

//ydkydyobasvuru.hacettepe.edu.tr/tr/on-kayit üzerinden başvuru yapması,

• Kurs ücretinin 16 Ağustos 2019 Cuma gününe kadar linkte belirtilen, Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesine ait banka hesabına yatırılması (hesap ve Ödeme Bilgileri için Tıklayınız.

//www.ydkydyo.hacettepe.edu.tr/tr/menu/hesap_ve_odeme_bilgileri-58 ),

Dekont üzerindeki açıklamalar kısmında belirtilmesi gerekenler:

• Öğrencinin adı ve soyadı
  • “Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Muafiyet Sınavı Hazırlık Kursu” ibaresi