UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA VERİLEN İNG 127/İNG 128/ İNG138 DERSLERİ HAKKINDA MUTLAKA OKUNMASI GEREKEN HUSUSLAR

İNG 127/İNG 128 ve İNG 137/İNG 138 Dersleri Hakkında Bilgilendirme

Yabancı Diller Yüksekokulu Modern Diller Birimi tarafından eğitim dili Türkçe bölümlere açılan ortak zorunlu İNG 127/İNG 128 ve İNG 137/İNG 138 dersleri, uzaktan eğitim yoluyla verilmektedir.

Bu dersleri alacak öğrenciler için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

• Bu dersler, eğitim dili Türkçe olan bölümlere açıktır. Eğitim dili %100 ya da %30 İngilizce olan ve Hazırlık eğitimi zorunlu olan bölümlerde okuyan öğrenciler bu dersleri alamaz.

• İNG 127/ İNG 128 ve İNG 137/İNG 138 dersleri için bölüm/fakülte bazlı şubelendirme yapılmamaktadır.

•  Programda belirtilen İNG 127  ve İNG 128 şubeleri, üniversitemizin bu dersleri ortak zorunlu ders olarak alan tüm fakülte ve yüksekokullarına açıktır.

• Programda belirtilen İNG 137 ve İNG 138  şubeleri, üniversitemizin bu dersleri ortak zorunlu ders olarak alan Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne  açıktır.

• Öğrencilerimiz kendi ders programlarına uygun herhangi bir şube seçebilirler.

• Farklı programlar düşünülerek hafta boyunca çok çeşitli saat aralıklarında şubeler açılmıştır. Bu nedenle öğrencilerimizin İNG kodlu derslerde şube seçimi yaparken diğer dersleriyle çakışma olmamasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Çakışma olduğu takdirde, Birimimiz tarafından şube değişikliği yapılmayacaktır

• İNG 127/İNG 128/İNG 137 dersleri ÖİDB sistemi programında 3 saatlik ders olarak görünmektedir. Ancak görüntülü ve online yapılacak  eş zamanlı (senkron)  ders, programda belirtilen dersin ilk saatinde yapılacaktır. Dolayısıyla öğrencilerimizin canlı ders bağlantısında dikkate alması gereken DERSİN İLK SAATİDİR.

ÖRNEK: ÖİDB sisteminde Pazartesi 10.00-12.50 olarak görülen İNG127/01 şubesini seçen bir öğrencinin, dersin ilk saati olan 10.00-10.50 aralığında online olarak dersi takip etmesi gerekmektedir.

• Öğrenciler İNG kodlu dersleri ÖİDB sistemi üzerinden seçecek ve istedikleri takdirde, ekle-sil haftasında şube değişikliğini kota dahilinde kendileri yapabileceklerdir.

• Uzaktan eğitim şeklinde verilen ortak zorunlu İngilizce derslerini, öğrenciler internet üzerinden tablet, akıllı  telefon  veya bilgisayardan takip edeceklerdir.

• Bilgisayardan Blackboard sistemine giriş, web tarayıcıları üzerinden yapılmaktadır.
  • Tablet veya akıllı telefon kullanan öğrenciler ise, HUZEM tarafından bildirilen uygulamayı indirmek durumundadır.

• Derslerin takibi, işlenişi iki bileşenden oluşmaktadır.

Eş zamanlı olmayan  (Asenkron) ders: Öğrenciler hafta boyunca açılan sunum ve interaktif alıştırmaları kendi ortamlarında yapacaklardır.

Eş zamanlı (Senkron) ders: Öğrenciler ve ders sorumlusu programda belirtilen saat aralığında blackboard eğitim platformu üzerinden bağlantı kurarak canlı bağlantı ile ders yapacaklardır.

• Eş zamanlı (Senkron)  dersin takibi ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından kayıt altında tutulacağından öğrencilerin mutlaka kayıt oldukları şubenin programını takip etmeleri önemlidir.

• İNG127/128  ve İNG137/138 derslerinde eşzamanlı derslerin takibi //www.huzem.hacettepe.edu.tr/index.html adresinden  HUZEM (Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi)   tarafından sağlanan Blackboard e-öğrenme platformu üzerinden yapılmaktadır.  Kayıt yaptırılan sanal sınıf şubesine girişte gerekli olan kullanıcı adı ve şifre aşağıdaki gibidir.

• Kullanıcı adı: Öğrenci numarası
          • Şifre: TC Kimlik numarasının  ilk 6 hanesi’ dir.

• Sisteme girildikten sonra oluşabilecek teknik sorunların giderilmesi için, öncelikle  HUZEM tarafından oluşturulan YARDIM VİDEO’larının izlenmesi, SIKÇA SORULAN SORULAR sekmesinin incelenmesi gerekmektedir. Hala çözüm bulunamıyorsa,  HUZEM CANLI DESTEK hattından yardım alınabilir. Telefonla sorunların çözümü söz konusu olmayacaktır.

• Öğrencilerimizin konuyla ilgili duyuruları Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Birimi web sayfasından (//www.ydyo.hacettepe.edu.tr) takip etmeleri de ayrıca önemlidir.

• Programda “EŞZAMANLI OLMAYAN” sütununda yer alan Ders Anlatım Videoları ve Etkileşimli Alıştırmaların canlı derse bağlanmadan önce tamamlanmış olması  gerekmektedir.

• Her haftaya ilişkin  Ders Anlatım Videoları ve Etkileşimli alıştırmalar programda yer aldıkları haftadan bir hafta öncesinde erişiminize açık olacaktır.

• Etkileşimli alıştırmalar (Let’s Practice ve Practice More)  aşamalı olarak açılacağından, ilk haftadan itibaren alıştırmaları düzenli olarak tamamlayınız.

• Herhangi bir haftada etkileşimli alıştırmalar açılmıyor ise bu bir önceki haftada yer alan alıştırmaları tam olarak bitirmediğiniz anlamına gelmektedir. Geriye dönüp alıştırmaları tam olarak yaptığınızdan ve alıştırma sonlarında “Submit” butonuna bastığınızdan emin olunuz.

• Etkileşimli alıştırmalar (Let’s Practice ve Practice More)   üzerinden yaptığınız çalışmalar ARA SINAV notunuzu oluşturacaktır. Sistemde yer alan 40 adet etkileşimli alıştırma setinin (her bir sette farklı sayıda alıştırma bulunmaktadır)  her birinin not karşılığı 0,5’ tir. Bunların tamamını yapmanız halinde ara sınav notunuz 20 olacaktır.

• FİNAL SINAVI önceden ilan edilecek tarihte Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılacaktır. 80 puan üzerinden uygulanacak bu sınavda Dinleme, Okuma, Dilbilgisi ve Sözcük Bilgisini ölçmeye yönelik sorular yer alacaktır. Sınav sınıf ortamında, yüz yüze gerçekleştirilecektir.  Sınav salonu ve oturum bilgileri için Yabancı Diller Yüksekokulu Web sitesinden ve sistem üzerinden yapılacak duyuruları takip ediniz.

• Canlı derslere bağlanmak kadar, sistem üzerinden yaptığınız çalışmalar da derse devam zorunluluğunu yerine getirmeniz de önemlidir. Bu nedenle Ders anlatım videolarını izlemek ve Etkileşimli alıştırmaları yapmak aynı zamanda derse devam zorunluğunu sağlamakta size faydalı olacaktır.