25 EYLÜL 2018 MODERN DİLLER BİRİMİ MUAFİYET SINAVI GÖREVLENDİRMELERİ

Sevgili arkadaşlarım,

Modern Diller Birimi’nin güz dönemi muafiyet sınavları 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilecektir. Bu sınavlarda Modern Diller Birimi’nin yanı sıra Hazırlık Birimi ve diğer birimlerden de öğretim elemanları görev alacaktır. Sınavın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesini rica ediyoruz.

25 Eylül 2018  Salı günü, sabah 10.30-11:30 oturumunda kalabalık bir grup olan ING 127 Temel İngilizce 1, ING 128 Temel İngilizce 2 ve İNG 137 Yabancı Dil 1  derslerinin  muafiyet sınavı yapılacaktır. Bu oturumun paketlerini saat 09.45’ten itibaren ilgili öğretim elemanlarından imza karşılığı almanız gerekmektedir. Paketlerinizi alacağınız öğretim elemanlarının isimleri ve ofisleri sınav sabahı kapılara asılmış olan duyurularda belirtilecektir. Lütfen paketleri alırken sınav kitapçıklarını saymaya ve kimlik kontrolü için en geç 10.15’te sınıfta olmaya dikkat ediniz.

25 Eylül 2018  Salı günü ikinci oturum ise  13:30-15:00 saatleri arasında düzenlenmiştir. Bu oturum için de sınav paketlerinizi 13.00’dan itibaren ilgili öğretim elemanlarından imza karşılığı almanız gerekmektedir. Paketlerinizi alacağınız öğretim elemanlarının isimleri ve ofisleri sınav sabahı kapılara asılmış olan duyurularda belirtilecektir. Lütfen paketleri alırken sınav kitapçıklarını saymaya ve kimlik kontrolü için en geç 13.15’te sınıfta olmaya dikkat ediniz.

Uygulamada ortak bir tutum benimseyebilmek adına aşağıdaki konulara da dikkatinizi çekmek istiyoruz.

• Sınav salonlarına giderken yanınızda  tahta kalemi, silgi, tükenmez ve kurşun kalem götürmeyi ihmal etmeyiniz.

• Sınavdan önce öğrencilerin cep telefonlarını kapattırıp toplayınız.

•Kimlik kontrollerine dikkat ediniz. Resmi ve resimli bir kimliği yanında olmayan öğrenciler için kat sorumluları ile iletişime geçiniz.

• Sınav salonunda, öğrencileri sınav düzeninde oturtunuz.

•Yoklama kağıdına öğrenci imzalarını tükenmez kalemle attırınız.

•Sınav paketleri içinde bulunan yönergeleri dikkatlice okuyup uygulayınız.

•Çok acil durumlar dışında sınıf ve amfilerden ayrılmayınız. Sınav esnasında cep telefonu, tablet veya bilgisayarla ilgilenmek veya başka işlerle uğraşmak, maalesef kopya olaylarını artırmakta veya diğer gözetmen arkadaşımızın yükünü iki kat artırmaktadır. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz.

•Sınavda tuvalet ve benzeri hiçbir mazeretle öğrenciyi  dışarı çıkarmayınız.

•Optik okumalarda sıkıntı çıkmaması için, optikleri doldururken öğrencilere yardımcı olup sınav sonrasında da mutlaka gerekli bölümlerin doldurulduğundan emin olunuz.

•Sınav kağıdının üzerinde Date/tarih kısmını doldurtunuz.

Her oturuma gelen öğrenci sayısını, yoklama formunun ve paketin üzerine yazınız.

• Teslimat esnasında karışıklık yaşanmasını engellemek adına sınav bittiğinde paketlerdeki dolu ve boş kitapçık ve optikleri birbirinden ayırınız.

•Yoklama formlarına mutlaka imzanızı atınız (her iki gözetmen için de geçerlidir).

•Yazma bölümü olan oturumlarda (ING 111/ ING 112/ ING 211/ ING 212) ,  öğrencilere konuları asla açıklamayınız; sadece konulardan bir tanesinin seçilip yazılacağını söylemeniz mümkündür.

Sınavların uygulanmasında göstereceğiniz hassasiyet ve sağduyu için şimdiden teşekkür ederim.

Aylin Kılıç

GÖREVLİ LİSTELERİ

YDYO SABAH

İİBF SABAH

YDYO ÖĞLEN

Tel: (00-90-312) 297 80 85  |  Belgeç (faks): (00-90-312) 299 21 58  |  ydyo@hacettepe.edu.

Webmaster: Mehtap KOCAOĞLU ŞENOL